broodjes
1 gezonde hamburger
benodigdheden
- 2 courgettes
- 1 schaal trostomaat
- 1 teen knoflook
- 8 el traditionele olijfolie
- 40 g rucola
- 4 steaks tartaar
- 4 meergranenbollen
- 4 el hummus
- 4 el salsa mild (pot 300 g)
Keukenspullen
- staafmixer
- grillpan
Bereiden
- Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucola olie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
- Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucola olie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
- Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
- Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
- Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.
Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucola olie voordat je deze pureert.
2 broodje ham en kaas met gepikkelde komkommer
ingrediënten
-
4 piccolo's, vers van de bakker
-
4 sneetjes ham
-
4 sneetjes jonge kaas
-
1/2 komkommer
-
4 el appelazijn
-
1 el honing
bereidingswijze
Boen de komkommer goed schoon. Snijd hem in lange slierten met een dunschiller of mandoline.
Meng de honing onder de appelazijn en laat de komkommer hierin minstens 30 minuten marineren. Laat daarna goed uitlekken.
Beleg de verse piccolo's met de ham en kaas. Werk af met de gepikkelde komkommer.
3 Spaans broodje met chorizo
ingrediënten
- stokbrood voor in de oven (wit of bruin)
- brie
- plakken chorizo (vleesafdeling supermarkt)
- blikje ananasstukjes
- champignons (liefst uit blik)
- boter (halvarine of margarine)
bereidingswijze
Verwarm de oven voor. Snijd de stokbrood open en smeer op de onder- en bovenkant een laagje boter. Leg nu op de onderste helft van de stokbrood plakjes chorizo. Boven op de chorizo leg je plakken brie. Op de plakken brie leg je nu de ananasstukjes en de champignons uit blik. Eventueel kun je ook verse champignons gebruiken, maar champignons uit blik smaken heerlijk bij dit broodje. Doe nu het broodje in de oven op zo'n 200 graden en bak het ongeveer 10 minuten. Als het broodje goudbruin is, en de brie gesmolten is, kun je het eten.
Tip: Het beleg op dit broodje valt er makkelijk vanaf in de oven (bv. de champignons). Snijd daarom slechts een kant van het stokbrood open en leg het broodje open in de oven zodat je het beter kunt beleggen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb